Vergunninghouders

 

De vergunninghouders of wedstrijdrijders trainen op dinsdag en donderdag. Hiervoor hebben wij meerdere trainers met een basisopleiding en/of een serieuze bagage aan ervaring in de BMX wereld.

Zij zorgen voor een leuke en efficiënte opleiding van de BMX rijders.

 

Trainingen

 

Blok 1 rijders - tot en met 11 jaar: van 18.30u tot 19u45.

Blok 2 rijders - vanaf 12 jaar:          van 19u45 tot 21.00u.

 

De training omvat ook een opwarming en een cool down, en wordt meegedaan door iedereen.

 

Onze trainingen zijn enkel toegankelijk voor vergunninghouders.

 

We vragen je om steeds op tijd te komen (minimum 5 minuten voor de training begint) om zo de trainingen niet te hinderen.

 

Wie stevig traint krijgt dorst: je kan voor het begin van de training je drank op de startberg in speciaal daarvoor voorziene bakjes plaatsen. ( Graag herbruikbare fles ipv wegwerpflesjes )

 

Tijdens de training zullen de trainers zich volledig over de BMX rijders ontfermen.

 

Omwille van de veiligheid mogen je ouders tijdens de training het parcours niet betreden. Indien nodig, bijvoorbeeld bij een valpartij, kan de trainer de ouders de toelating geven om op het parcours te komen.

 

We vragen dat er steeds een van je ouders of een verantwoordelijke aanwezig is op de training om bij eventuele problemen in te grijpen (een blessure, een defecte fiets, …)

 

Tijdens de trainingen moet je je aan de regels van de club houden, je trainers zullen je deze regels uitleggen.

 

Onze club en onze sponsors vragen je om minstens één keer per week in de clubkledij te trainen.

 

Heb je vragen en/of opmerkingen zijn in verband met de trainingen, aarzel dan niet om een van onze trainers aan te spreken, zij zullen graag antwoord geven op je vragen.

 

Verzekering

 

Als vergunninghouder ben je 24/24 volledig verzekerd tijdens de training en op wedstrijden maar ook daarbuiten.

 

Materiaal

 

Het is belangrijk dat je fiets steeds in orde is: remmen, banden, ketting, … : alles moet steeds in orde zijn om jezelf en anderen niet in gevaar te brengen.

 

Je trainers zullen regelmatig je materiaal controleren, is deze niet in orde dan bestaat de kans dat je niet mee mag trainen tot je je fiets in orde hebt (laten) maken.

 

Verdere afspraken

 

Wij vragen aan onze rijders om 10 wedstrijden per seizoen te rijden. Alle wedstrijden tellen hier voor mee, ook de clubkampioenschappen en de interclubs.

 

Sommige trainers zullen altijd op de wedstrijden aanwezig zijn, indien nodig kan je hen in het weekend dus ook om de nodige tips vragen.

 

Samen willen we werken naar een mooi en leuk seizoen, waar we trachten om goede resultaten te behalen.

 

Sportieve groeten,

 

De trainers